Novica.Info

Loading

O meni

Zdravo ja sam Novica. Drago mi je da sam uspeo da zadržim tvoju pažnju i da te zanteresujem za moju kraću biografiju. Teško je pisati o sebi, ali hajde da pokušam. Iskren da budem, ja sam multidisciplinarna ličnost, ili po srpski svestrana ličnost. Slobodna i samostalna. I kao takva ima me na raznim poljima rada i delovanja. Veoma rano, još kao srednjoškolac počeo sam da se bavim medijima, te sam stekao praktična iskustva kao mladi tinejdzer koji je veom brzo postao vlasnik više lokalnih medija koji i sada u nekim savremenim oblicima i dalje posluju. Aktvnijom dolaskom interneta te tanane veze i sa svetom medija moje ineresovanje dovodi do razvoja aktivnosti i na ovom polju. Tako da se bavim izradom internet prezenatacija (web sajtova), aplikacija, te grafičkim dizajnom (logo design), kao i snimanjem video sadržaja te njegovom obradom (editingom), postavljanjem na internet platforme (YouTube, Facebook, Instagram i dr). digitalnim marketingom i slično.

Po struci sam ekonomista, tako da mi ni osnovno obrazovanje ne manjka te knjigovodstveno poslovanje ogranizacije koju zastupam uredno vodim. Iz nesebične želje da drugima pomažem, a isto tako asistencija i sa drugih strana lično mi ne manjka, razvijam tim koji izmedju ostalog pruža i knigovodstvene usluge za preduzeca, preduzetničke rednje i druga pravna lica. Sistem knigovodstva je na daljinu (online) bez papira. Digitalno ili online knigovodstvo je poseban sketor koji na savremen način prati rad i razvoj aktivnosti uz implementaciju najnovijih dostupnih rešenja.

Osoba sam koja je zaslužna za vračanje iz zaborava istorijske ličnosti Miloša S. Milojevića (1840-1897), zapostavljenog i zanemarenog rodoljuba XIX veka. Zato sam i ponosni višedecenijski predsednik organizacije MILOŠ MILOJEVIĆ Crna Bara, jedinstvene po konceptu i načinu rada mahom u obalsti kulture i informisanja. Raspoznate u Srbiji i regionu u ovoj oblasti.

Izdavač sam publikacija (kniga) različitog opusa od naučnih, stručnih pa sve do kniga za decu i malde, sa akcentom na istorijsku literaturu.

Osnivač sam više informativnih potala, a ponosno ističem razvoj informativne platforme klubomladine.com

Bavim se ogranizacijom naučnih skupova, te predstavljanjima knjijga u zemlji i okruženju. Ogranizovao sam više godina likovnu koloniju, te nekolicinu manifestacija na polju kulture.

Saradjujem sa više referentnih ustavnova u zemlji i na tom polju bležimo razne poslovne rezultate. 

Vlasnik više pasa (bišona i francuskih buldoga).

U rodnoj Crnoj Bari imam poloprivredno gazdinstvo koje pretenduje da dobije oblik održivog seoskog turizma. U ugostiteljstvu sam sve pristan blizu dve decenije, tako da mi iskustvo i iz ove oblasti ne manjka.

Pretežno me ima u Beogradu i Crnoj Bari, mada i u regionu, jer dosta putujem. Poslove koje obavljam kao što vidite dominanto su “na daljinu” (oniline) tako da me ovaj hobi putovanja polako vuče da postanem digitalni nomad, što u suštni jednim delo i jesam.

I ono možda najvažnije otac sam dva sina Maria i Daria, koji u svim ovim oblasima ocu pomažu tek eto da se kaže i što po nekad po sili obaveza “moraju”. Ali ne odustajem, verujem da će istinski zaljubljenici neke od navedenih oblasti kao mladi naraštaji prigrabiti ovo možda skormno, malo ali veoma teško stečeno iskustvo. Zato sam uvek raspoložen da se sa mladim radi kako bi im se budućnost olakšala. Ne bi trebali padati na kamenčiće na koje smo mi se razbijali. Iskustvo nema cenu! I na posletku, svet ipak ostaje njima. 

Živi bili.